Brystoperation - kosmetiske brystoperationer
Brystoperation

Erfarne plastikkirurger udfører brystoperationer - sikker behandling i trygge rammer. Kosmetiske brystoperationer udføres af specialister i plastikkirurgi. 

Se yderligere informationer på brystoperationer her

Viborg Privathospital tilbyder en lang række brystoperationer som brystforstørrelse, brystreduktion, brystløft, korrektion af indadvendte brystvorter og brystvortereduktion.

Kontakt os for yderligere informationer på brystoperationer.

Se priser på brystoperationer her

Se mere yderligere info på brystoperation under patient informationer

Formål med undersøgelsen/operationen - bryst operation

Indadvendte brystvorter skyldes ofte, at bindevævet mellem kirtelgangene i brystet er for stramt og kort.

Indadvendte brystvorter hos kvinder kan være et stort problem – både æstetisk og praktisk. Det besværliggør amningen, da barnet ikke kan suge mælken direkte fra brystvorten. I langt de fleste tilfælde kan kvinder med indadvendte brystvorter dog amme uden behandling.

Indadvendte brystvorter ses normalt kun hos unge piger i puberteten. Såfremt brystvorten vender sig indad senere i livet, kan det være et symptom på andre sygdomme i brystet.

Dette gælder især, hvis det kun drejer sig om det ene bryst, og det er noget, som udvikler sig over kortere tid. Derfor er det vigtigt, at kvinder med indadvendte brystvorter bliver undersøgt hos egen læge eller hos en brystkirurg før en plastikkirurgisk behandling.

Hos kvinder over 35 år tilrådes også en mammografi. De fleste kvinder har dog haft tilstanden i mange år, og her er det sjældent udtryk for andre sygdomme i brystet.

Når man er sikker på, at der ikke er andre sygdomme i brystet, kan man foretage en plastikkirurgisk bryst operation. Det er vigtigt at gøre sig klart, at man ikke kan amme, når brystoperationen er foretaget.

Formål med undersøgelsen/operationen - brystoperation

Hvis du er generet af meget store brystvorter, kan disse reduceres med en brystvortereduktion. Det kan være selve brystvorten (papillen) eller det farvede område omkring papillen (areola), som er for stort.

Inden beslutningen om en brystvortereduktion skal du til en forundersøgelse hos en af vore speciallæger i plastikkirurgi og brystoperationer.

Ved forundersøgelsen taler I om dine ønsker, og speciallægen undersøger dig. Ud fra dette forklarer speciallægen dig om mulighederne, og hvad du kan forvente at opnå ved en brystvortereduktion. Sammen beslutter I, om en brystvortereduktion er den rigtige mulighed for dig.

Du bliver grundigt informeret om indgrebet, forløbet samt mulige bivirkninger og komplikationer. Det kan være en god idé at tage en ven eller et familiemedlem med til forunder søgelsen, da der er mange informationer at forholde sig til. Det er vigtigt, at du føler dig tryg.

Risici og komplikationer

Føleforstyrrelse Følsomheden af brystvorterne eller huden tæt omkring arret bliver ofte ændret efter en brystvortereduktion – både når det gælder selve brystvorten og det farvede område. Som regel bliver følesansen normal igen i løbet af et halvt års tid, men varig nedsættelse kan forekomme.

Amning

Er selve brystvorten reduceret, kan du ikke forvente en normal amning. Er der kun tale om det farvede område, påvirker det oftest ikke amning. Efterblødning i sjældne tilfælde (under 1 %) kan der indenfor det første døgn efter operationen opstå en blødning.

Dette kan kræve en ny operation, hvor man sikrer sig, at blødningen stoppes. Efterblødning giver ofte betydelig misfarvning i ugerne efter men ødelægger ikke det blivende resultat.

Infektion Ved al kirurgi kan der opstå infektion, og selv om dette er yderst sjældent i forbindelse med brystvortereduktion (under 1%), kan det dog forekomme. Det kræver antibiotisk behandling. Tegn på infektion er rødme, varme, hævelse, dunkende smerter og evt. feber. Hvis du ryger eller er overvægtig, er risikoen for infektion større.

Se mere info på brystoperation under patientinformationer

Viborg Privathospital er en privatejet klinik og et hospital, specialiseret i kosmetiske og kirurgiske behandlinger ved hjælp af sikker teknologi og de nyeste behandlingsmetoder. Kvalitet er vor mærkevare!

Se mere info på

Viborg Privathospital behandler private klienter og har aftaler med bl.a. Danske Regioner og de fleste forsikringsselskaber med Sundhedsforsikring. Der er tilskud fra Sygesikringen Danmark til speciallægebehandlingen. Viborg Privathospital tilbyder næsten alle former for behandlinger, undersøgelser og operationer – uden ventetid.