Diskusprolaps - diskusprolaps operation
Diskusprolaps

Rutinerede ortopædkirurgiske speciallæger.

Klinikkens rutinerede rygkirurgiske speciallæge udfører ambulante undersøgelser og behandlinger for ryglidelser såsom diskusprolaps, slidgigt, spinalstenose og instabilitet i lænderyggen.

Se yderligere informationer på diskusprolaps operation her

Kontakt os for yderligere informationer på diskusprolaps operation

Se priser på diskusprolaps operation her

Se mere info på diskusprolaps operation under patientinformationer.

Formål med undersøgelsen/operationen - diskusprolaps operation

Lænderygsøjlen består af fem hvirvler og mellem disse ligger en bruskskive (båndskive eller discus). Yderst i discus ligger en bindevævsring, som omkranser en mere geleagtig kerne.

Sker der en bristning i bindevævsringen, kan der opstå frembuling bestående af den bløde kerne, og denne kan give anledning til tryk på rygmarvssækken eller en nerverod. Ved tryk på nervevævet kan der opstå smerter ned i benet og ved alvorligt tryk også svækkelse af muskelfunktionen så kraften ved bevægelse over f.eks. fodleddet påvirkes.

Ved alvorligt tryk på rygmarvssækken kan der komme påvirkning af vandladningsfunktionen, hvilket kan føre til mere akut behandlingsbehov.

Skulle der i forløbet opstå problemer med vandladningsfunktionen, er det derfor vigtigt straks at kontakte en læge.

I de fleste tilfælde kan diskusprolaps i lænderyggenbehandles konservativt, det vil sige, uden operation og symptomerne vil aftage spontant i løbet af nogen tid.

I andre tilfælde vil en operation kunne anbefales, specielt hvis der er langvarige symptomer og/eller tegn på alvorligt tryk på nerverod eller rygmarvssæk.

Risici og komplikationer ved diskusprolaps operation

Som ved andre operationer er der risiko for komplikationer, herunder komplikationer til bedøvelsen, men også risiko for nerveskade eller betændelse i såret.

Der bliver derfor ved operationens indledning givet et bredspektret forebyggende antibiotikum. Nerveskade kan opstå på forskelligvis, f.eks. ved selve operationen eller hvis der efter operationen opstår blodansamling eller betændelse.

Risikoen for sådanne alvorlige komplikationer er dog meget lav og ses hos under 1 %.

Se mere info på diskusprolaps i nakken , diskusprolaps i lænden og diskusprolaps i ryggen under patientinformation.

Viborg Privathospital er en privatejet klinik og et hospital, specialiseret i kosmetiske og kirurgiske behandlinger ved hjælp af sikker teknologi og de nyeste behandlingsmetoder. Kvalitet er vor mærkevare!

Se mere info på

Viborg Privathospital behandler private klienter og har aftaler med bl.a. Danske Regioner og de fleste forsikringsselskaber med Sundhedsforsikring. Der er tilskud fra Sygesikringen Danmark til speciallægebehandlingen. Viborg Privathospital tilbyder næsten alle former for behandlinger, undersøgelser og operationer – uden ventetid.