Maveskind opstramning - maveplastik / operation for løs og slapt maveskind
Maveskind

Erfarne plastikkirurger udfører maveplastik og maveskindsoperation - sikker behandling i trygge rammer. Opstramning af maveskind udføres af specialister i plastikkirurgi. 

Se yderligere informationer på opstramning af maveskind her

Viborg Privathospital tilbyder en lang række operationer som fedtsugning, maveskindsoperation, brystforstørrelse, brystreduktion, brystløft, korrektion af indadvendte brystvorter og brystvortereduktion.

Kontakt os for yderligere informationer på maveskind opstramning.

Se priser på maveplastik her

Se mere yderligere info på maveskinds operation under patient informationer

Formål med undersøgelsen/operationen - opstraming af maveskind / maveskindsoperation

Problemer med hængende/løst maveskind opstår ofte efter graviditet og fødsel eller efter større vægttab. Der kan samtidig være generende hudsprængninger. Samtidig med hængende/løst maveskind kan der også være slaphed og øget afstand mellem mavemusklerne i midtlinjen.

Hvis forudsætningerne er til stede vil alle raske kvinder/mænd kunne få foretaget maveplastik.

Ved en maveplastik fjernes overskydende hud/fedtvæv fra mavens nederste del. Det gøres ved, at man trækker den øverste del af maven ned og flytter navlen op på dens naturlige plads.

Risici og komplikationer

Ved alle kirurgiske indgreb er der risiko for komplikationer i form af infektion, blødning, føleforstyrrelser samt periodevise eller kroniske smerter.

Ved abdominalplastik er der tillige risiko for væskeansamling under det løsnede maveskind og udvikling af dødt væv. Der kan være omstændigheder eller forhold der gør at operationen ikke kan udføres.

De væsentligste er:

Tobaksrygning
I tiden før og efter operationen mangedobler risikoen for komplikationer ved indgrebet. Primært i form af vævsdød i den nedre del af maveskindet nærmest arret, en alvorlig komplikation, men meget sjælden hos ikke-rygere.

Infektioner
Optræder ligeledes meget hyppigere hos rygere. Har man større operationsar på maven, for eksempel et skråsnit under højre ribbenskant efter en gammeldags galdestensoperation, er det ikke muligt at udføre en vanlig abdominalplastik som beskrevet.

I så fald kan man afhængig af de gamle ars placering udføre en modificeret operation, således at blodforsyningen til hele området sikres. For at minimere risikoen for infektion, gives antibiotika under operationen.

Infektion forekommer hos mindre end 1 %. Hvis der kommer infektion, kan det blive nødvendigt med yderligere antibiotisk behandling, ogevt. åbne sammensyningen på et givent stykke, således at en betændelsestilstand kan udtømmes.

Der forekommer blødning under maveskindet efter operationen hos mindre end 1 %. I sådanne tilfælde kan det blive nødvendigt at udtømme blødningen.

Dette sker ved, at man åbner syningen på et mindre stykke, og fjerner det størknede blod, der har samlet sig. Samtidig lukkes evt. blødende kar. Der forekommer altid føleforstyrrelser efter operationen i form af nedsat følesans.

Dette normaliseres langsomt i løbet af måneder til år. Normalisering sprocessen kan ikke fremskyndes, og det er ikke altid, at der opnås normal følesans i maveskindet.

Dødt væv
Dette udvikler sig ved mindre end 1% efter en abdominalplastik operation. Hvis der udvikler sig dødt væv, kan det blive nødvendigt at fjerne dette kirurgisk.

Arrene efter abdominalplastik vil altid være synlige. Vi syr arrene med tråde, der ligger under huden hele vejen, bortset fra start og slutning af syningen, hvor trådene kommer til overfladerne. Det er den teknik, der giver mulighed for den pæneste ardannelse.

Det er dog meget forskelligt, hvor pæne ar det enkelte menneske danner. Man kan have formodning om dette, hvis man tidligere er opereret.

Hvis der kommer væskeansamling under maveskindet ses det normalt ved trådfjernelse. Væskeansamlingen kan evt. tappes ud med en kanyle, som føres ind gennem arret. Der er på dette tidspunkt ingen følesans i arret.

Væskeansamlingen kan gendanne sig, således at flere tapninger bliver nødvendige.

Se mere info på maveplastik under patientinformationer.

Viborg Privathospital er en privatejet klinik og et hospital, specialiseret i kosmetiske og kirurgiske behandlinger ved hjælp af sikker teknologi og de nyeste behandlingsmetoder. Kvalitet er vor mærkevare!

Se mere info på

Viborg Privathospital behandler private klienter og har aftaler med bl.a. Danske Regioner og de fleste forsikringsselskaber med Sundhedsforsikring. Der er tilskud fra Sygesikringen Danmark til speciallægebehandlingen. Viborg Privathospital tilbyder næsten alle former for behandlinger, undersøgelser og operationer – uden ventetid.