Behandling af blodsprængninger og pigmentpletter

Hvad er en Ellipsebehandling?
Ellipsebehandling er en hurtig og skånsom metode til at forbedre solskadet hud, som består af brune pigmentpletter, permanent rødme, karsprængninger og tydelige porer i huden.

Metoden benytter lys, som ledes ind i hudoverfladen.
Lyset er specielt filtreret; det virker kun på bestemte naturlige pigmenter (melanin og hæmoglobin). Melanin findes i pigmentpletter og i solbrændt hud. Hæmoglobin er farvestoffet i blodkarrene, der forårsager kronisk rødme. Da det kun er ønskeligt, at lyset opvarmer melaninen i pigmentpletterne, anbefales det at undgå solbadning og solarium en måned før og en måned efter behandlingen. Lyset er filtreret således, at vandet i vores hud ikke opvarmes og huden beskadiges derfor ikke under behandlingen.

Ellipsebehandlingen er blid og mærkes blot som en prikken på hudoverfladen.
Dette varer kun et øjeblik og efterfølges af en kort varm fornemmelse. Efter behandlingen trænger pigmentet op til hudoverfladen, og det forsvinder gradvist som en del af hudens naturlige livscyklus.

Dette er en proces, hvor ny hud trænger op og skubber ældre hudceller op mod hudoverfladen. Alt dette får huden til at se yngre og friskere ud. Mange kunder fortæller, at det er lettere at bruge makeup efter behandlingen. I modsætning til andre behandlingsmetoder kan du vende tilbage til dine daglige gøremål lige efter behandlingen.

Blodsprængninger
Hvad kan behandles? Godartede røde og blå forandringer i huden, som skyldes vaskulære læsioner/karudvidelser. F.eks. couperose, rosacea og angiomer. Hvor effektiv er behandlingen? Man vil som regel allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af karsprængningerne. Mængden og typen af karsprængninger er afgørende, hvor mange behandlinger, man skal have for et tilfredsstillende resultat. Når man behandler karsprængningerne i ansigtet skal man regne med ca. 1-4 behandlinger med en måneds interval. En realistisk forventning til behandlingen er en reduktion af karrene på ca. 80-90%.

Pigmentforandringer
Hvad kan behandles? Alle former for godartede pigmentforandringer i ansigt på hals og bryst. F.eks. pigment skjolder i forbindelse med solskader, efter graviditet (melasmer), leverpletter og fregner.

Hvor effektiv er behandlingen?
Man vil som regel allerede efter første behandling kunne se en tydelig reduktion af pigmentforandringerne. Typen af pigmentforandringerne er afgørende for, hvor mange behandlinger man skal have for et tilfredsstillende resultat. Når man behandler pigmentforandringer i ansigt, skal man regne med ca. 1-2 behandlinger med en måneds interval.