Hudforyngelse med Ellipse light

De fleste kunne tænke sig at bevare et friskt og ungt udseende hele live igennem. Det er dog ikke så nemt, idet huden forandrer sig med alderen. Når huden igennem længere tid har været udsat for sollys, udvikles alderstegn som pigmentforandringer, rynker, slap hud, udvidede porer og sprængte blodkar.

Man kan ikke bremse hudens naturlige ældningsproces, men med Ellipse metoden kan man forbedre hudens struktur og udseende markant. Hvordan foregår behandlingen? Ellipse behandlingen foregår ved at der påføres er tyndt lag gel, som er med til at lede lyset ind i huden. Herefter holdes Ellipse håndstykket mod huden, og der udsendes et kort lysglimt. Ellipse behandlingen mærkes som en prikken på huden, efterfulgt af en varm, let brændende fornemmelse. Behandling af helt ansigt tager ca. 30 minutter.

Inden behandlingen.
Da Ellipselyset nemmest trænger igennem en lys hud, er det vigtigt at huden ikke er solbrændt eller brun af selvbruner. Forbehandling af huden anbefales, med Intense by Ellipse Daily Exfoliering Gel, 1-2 uger før behandlingen. Med forbehandling øges overhudens omsætning af overhudsceller, hvorved døde celler falder af og nye celler dannes. Derved øges hudens lys gennemtrængelighed og effekten forbedres.

Efter behandlingen.
Det er vigtigt at undgå soleksponering da huden efter Ellipse behandlingen er meget lysfølsom. Ved færden i solen anvendes solfaktor 30. Det anbefales tillige at anvende en genopbyggende creme, Intense by Ellipse Renewing Day Creme, da denne creme stimulerer huden til yderligere collagen produktion.

Risiko for bivirkninger.
Hvis huden er solbrændt, er der risiko for en overfladisk forbrænding, som kan give sår og efterfølgende lysfarvning af huden. Dette kan ligeledes ses ved mange karudvidelser og pigmentpletter. Hudfarven normaliseres dog normalt efter 3-6 måneder. Huden skal beskyttes mod solen med en faktor 30, da der ellers vil være risiko for mørkfarvning, idet huden er mere lysfølsom så længe den er rød og irriteret efter behandlingen.

Hvordan virker Ellipse behandlingen på hudens struktur.
Metoden benytter lys, som trænger ind i læderhuden (dermis) hvor der fremkaldes en ganske let og kontrolleret inflammation. Herved produceres vækstfaktorer, der igen stimulerer hudens celler til at øge produktionen af collagen og elastin. (Collagen og elastin er de elastiske fibre, der giver styrke og smidighed til huden). Denne proces bevirker at huden kommer til at se yngre og friskere ud.

Denne virkning er dokumenteret ved kliniske forsøg, hvor collagen dannelsen øges med i gennemsnit 92 %, 2 til 3 dage efter behandlingen i forhold til hudens normale produktionshastighed af collagen. Denne produktion holder sig højere end normalt og falder løbende over de næste 2 til 6 måneder, indtil produktionen når normalniveauet igen. Der anbefales 3 behandlinger med 4-6 uger interval. Herefter 1-2 behandlinger årligt for at vedligeholde collagenproduktionen.

Hvordan virker Ellipse behandlingen på karsprængninger og pigmentpletter.
Lyset er specielt filtreret, således at det kun virker på bestemte naturlige pigmenter (melanin og hæmoglobin). Melanin findes i pigmentpletter og i solbrændt hud. Hæmoglobin er farvestoffet i blodkarrene, der forårsager kronisk rødmen.

Når celler der indeholder disse farvestoffer rammes af lyset, opvarmes de i få tusindedele sekunder og ødelægges. På denne måde ødelægges pigmentpletter og karudvidelser. Mængden og typen af pigmentpletter og karsprængninger er afgørende for hvor mange behandlinger, man skal have for at opnå et tilfredsstillende resultat. Ved behandling af karsprængninger og pigmentpletter i ansigtet skal man påregne 1-3 behandlinger.